PODPROGRAM 2016 – efekty
1.
W
ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 -
czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Chojnic,
2.
Program
był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie
produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg,
mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20
kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20
kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg,
szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg,
cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3.
Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa
trafiła do 33 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o
1,38 ton żywności;
o
176 paczek żywnościowych;
o
0 posiłków;
5.
W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni
korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących.
W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 1 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 4 osoby.
6.
Rodzaje warsztatów:
·
Kulinarne -1 spotkanie dla 4 uczestników.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz